Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

74 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ 4ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Επικαλούμενος τον κίνδυνο εσωτερικών ταραχών και την ασταθή διεθνή κατάσταση, στις 4 Αυγούστου 1936 ο Μεταξάς κατάργησε και τον κοινοβουλευτισμό με τη συγκατάθεση του Γεωργίου Β', ο οποίος διέλυσε τη Βουλή χωρίς να προκηρύξει εκλογές και ανέστειλε πολλά άρθρα του Συντάγματος.
Η δικτατορία και στην Ελλάδα όπως σε πολλές χώρες της Ευρώπης άρχιζε...




ο χαιρετισμός δι’ ανατάσεως της δεξιάς χειρός (όπως στη Γερμανία του Χίτλερ)


Ο Μεταξάς και η Παρελαύνουσα ΕΟΝ(οργάνωση νεολαίας – η συμμετοχή στην οποία δεν ήταν υποχρεωτική – στην οποία χρησιμοποιούσαν σκούρες μπλε στολές (αντίστοιχα οι Ιταλοί φασίστες φορούσαν μαύρες στολές)

Ο Ύμνος της 4ης Αυγούστου

2 σχόλια:

  1. -Κατ' αρχήν συγχαρητήρια για το μπλοκ σου, το πολυποίκιλο περιεχόμενό του και τις ικανότητές/ δυνατότητές σου να βρίσκεις αυτό και εκείνο που κάνει την κάθε ανάρτησή σου ενδιαφέρουσα έως πολύ ενδιαφέρουσα.
    -Τώρα για τη δικτατορία του Μεταξά: Έστησε το ασφαλιστικό, το ΙΚΑ δηλαδή. Που σήμερα ή σωστότερα εδώ και χρόνια οι δημοκράτες μας φροντίζουν πως και πώς να το γκρεμίσουνε. Έτσι που σου έρχεται να διερωτηθείς "ρε μπας και η δικτατορία είναι καλλίτερη;", ή "ρε μπας και οι δημοκράτες μας είναι οι χειρότεροι δικτάτορες;". Τους κ . .ς, μας έχουνε φέρει σε απόγνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. επιτελους μια αποδειξη για το οτι ο χερετισμος αυτος δεν ειναι αποκλειστικα του χιτλερ

    ΑπάντησηΔιαγραφή