Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ... "ΓΕΡΕΝ"


Κονδύλια και εθελοντές βιολόγους ψάχνει ομάδα επιστημόνων στην Κίνα για να εντοπίσουν ένα τερατόμορφο πλάσμα για το οποίο υπάρχουν πολλές μαρτυρίες ότι ζει σε δάση της επαρχίας Χουμπέι.

Την είδηση δίνει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο Xinhua που αναφέρει ότι οι επιστήμονες θα διεξάγουν εργώδεις έρευνες στο δάσος Σενόντζια για να βρουν τον θρυλικό “γέρεν” ή αλλιώς “άγριος άνδρας”, ένα πλάσμα που σύμφωνα με μάρτυρες έχει μεγάλα πόδια, είναι καλυμμένο με κοκκινωπό τρίχωμα και μοιάζει με μεγάλο πίθηκο.

Η ομάδα για την αναζήτηση του “γέρεν” κάνει έρευνες εδώ και πολλά χρόνια σε σπηλιές και δάση στην Κίνα, με την τελευταία εκστρατεία να έχει λάβει χώρα τη δεκαετία του 80. Από τη δεκαετιά του 70 πάνω από 400 άνθρωποι έχουν αναφέρει ότι έχουν δει το περίεργο ζώο, ενώ επιστήμονες έχουν εντοπίσει τρίχωμα, πατημασιές και περιττώματα καθώς και μία φωλιά που θεωρούν ότι ανήκουν στο πλάσμα αυτό.

Όσοι το έχουν δει λένε ότι περπατά στα δύο πόδια και είναι πολύ ψηλότερο από το μέσο άνθρωπο (πάνω από 2 μέτρα), καθώς και ότι είναι καλυμμένο από την κορφή ως τα νύχια με πυκνό τρίχωμα.

Τώρα η ομάδα θέλει να ξεκινήσει εκ νέου εκστρατεία για να εντοπίσουν τον “γέρεν” ωστόσο εκτιμούν ότι αυτή θα στοιχίσει κάπου 10 εκατομμύρια γουάν, δηλαδή 1,5 εκατομμύριο δολάρια. Για το λόγο αυτό έχουν έρθει σε επαφή με εταιρείες και οργανισμούς αναζητώντας χρηματοδότηση.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα παλιότερα επιστήμονες έχουν αναζητήσει και άλλα “τέρατα” όπως τον περίφημο “γέτι” ή αλλιώς τον “τρομερό χιονάνθρωπο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου