Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ BP

Μια άνευ προηγουμένου καταστροφή έλαβε χώρα, από πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε μετά την έκρηξη και βύθιση εξέδρας άντλησης πετρελαίου της BP στις 20 Απριλίου, σκοτώνοντας μάλιστα και 11 εργαζόμενους.

Η πετρελαιοκηλίδα που εξαπλώθηκε στον Κόλπο του Μεξικού είναι η μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή που αντιμετώπισαν ποτέ οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτό σημαίνει ότι στον Κόλπο του Μεξικού έχει χυθεί περισσότερο πετρέλαιο από κάθε άλλη φορά στην ιστορία και ότι η πετρελαιοκηλίδα αυτή ξεπερνά την πετρελαιοκηλίδα από το δεξαμενόπλοιο Exxon Valdez στην Αλάσκα το 1989...

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο πετρελαϊκός όμιλος BP γνώριζε για τα σοβαρά προβλήματα ασφάλειας, όσον αφορά την πλατφόρμα Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικού.
Με βάση το δημοσίευμα, η ΒΡ είχε ενημερωθεί 6-7 μήνες πριν για τα προβλήματα αυτά, που πιστεύεται ότι ευθύνονται για την έκρηξη της εξέδρας στις 20 Απριλίου.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Αλαμπάμα με τον κυβερνήτη της Μπομπ Ράιλι, να υπογραμμίζει ότι η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού αποτελεί σοβαρή απειλή για τον περιβάλλον και την οικονομία της Αλαμπάμα. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν κηρυχθεί επίσης οι πολιτείες του Μισισιπί, της Λουιζιάνα και της Φλόριντα

Υπολογίζεται ότι καθημερινά διέρρεαν στη θάλασσα τουλάχιστον 5000 βαρέλια πετρελαίου ενώ και η κυβέρνηση Ομπάμα είχε επιστρατεύσει περισσότερα από 1.900 άτομα και 300 πλοία και αεροσκάφη για την αντιμετώπιση της μεγαλύτερης οικολογικής καταστροφής στις ΗΠΑ.
Συμμετείχαν επίσης σκάφη της ακτοφυλακής και του πολεμικού ναυτικού που δημιούργησαν πλωτά φράγματα και η πολεμική αεροπορία η οποία βομβάρδισε την κηλίδα με χημικά απορρύπανσης

Δείτε εικόνες και βίντεο από την ανατριχιαστική καταστροφή...
























Η BP δημοσίευσε ενα πολύ αναλυτικό video-παρουσίαση σχετικά με την περίπτωση της διαρροής που αξίζει να δείτε ΚΛΙΚ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου