Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

ΧΟΣΝΙ ΜΟΥΜΠΑΡΑΚ

Ο Χόσνι Σαΐντ Μουμπάρακ (Muhammad Hosni Sayid Sayid Ibrahim Mubarak, στα αραβικά: محمد حسني سيد سيد إبراهيم مبارك , κοινά γνωστός με το όνομα Hosni Mubarak, αραβικά حسني مبارك και Husnī Mubārak), είναι πολιτικός της Αιγύπτου και υπήρξε ο 4ος πρόεδρος της χώρας από το 1981 ως το 2011, που ως γνωστό πριν από λίγες μέρες αποτελεί παρελθόν από την προεδρία της χώρας.
Ο πρόεδρος Μουμπάρακ παραιτήθηκε και παρέδωσε την εξουσία στον στρατό. «Μέσα σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις που περνά η χώρα, ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ αποφάσισε να εγκαταλείψει την προεδρία», ανέφερε στο διάγγελμα του στην κρατική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι εξουσιοδότησε το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων να αναλάβει τις υποθέσεις του κράτους. «Ο Θεός να μας προστατεύει και να μας οδηγεί», κατέληξε.
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο πρώην πρόεδρος και η οικογένειά του μετέβησαν στην εξοχική του κατοικία στο Σαρμ-ελ-Σέιχ

Έχει ενδιαφέρον να πάρετε μια μικρή γεύση από την κατοικία του Αιγύπτιου πολιτικού στο Κάιρο και σκεφτόμενοι ότι περίπου το 40% των Αιγυπτίων ζουν με λιγότερα από δύο δολάρια την ημέρα, βγάλτε τα συμπεράσματά σας..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου