Σάββατο 30 Απριλίου 2011

«Βασιλικοί γάμοι, Λονδίνο 2011. Αθήνα 1938 και 1964...»

Έγινε και ο γάμος του αιώνα, του πρίγκιπα William και της Kate Middleton. Και ήταν όλα φαντασμαγορικά και πραγματικά βασιλικά...



Ας θυμηθούν λοιπόν οι μεγαλύτεροι και ας μάθουν οι νεώτεροι ότι κάποτε πριν πολλά χρόνια γινόντουσαν και παρόμοιοι τέτοιοι γάμοι και στην Ελλάδα...τώρα αν θέλουν κάποιοι να ξαναγίνουν τέτοιοι ή αν μας λείπουν πολύ από τη ζωή μας (πράγμα που δε νομίζω) είναι άλλο θέμα..
Δείτε λοιπόν σε επίκαιρα εποχής την προετοιμασία του μεγαλοπρεπούς γάμου του ΠΑΥΛΟΥ Α’ και της ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ, εντυπωσιακά πλάνα από τον οποίο παρακολουθούμε, την άφιξη επισήμων, συγγενών του Βασιλιά και εστεμμένων, τις συνοδευτικές πομπές. Αναφορά επίσης στη στενή συνεργασία της βασιλικής Αυλής με το καθεστώς της 4ης Αυγούστου και στους ελιγμούς του ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ, ο οποίος ξεφεύγει από τον άμεσο έλεγχο του Παλατιού και παραγκωνίζει ορισμένους βασιλικούς που θα στέκονταν εμπόδιο στο πολιτικό του έργο. Αναφορά και στην προσωπικότητα της ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗΣ του ΑΝΟΒΕΡΟΥ, που συνδέθηκε με την οργάνωση της χιτλερικής νεολαίας.
Δείτε πλάνα από συναντήσεις του ΜΕΤΑΞΑ με το βασιλικό ζεύγος και από τον βασιλικό γάμο. (Ιανουάριος 1938)




Δείτε επίσης και μια μικρή γεύση από το γάμο του Βασιλιά Κωνσταντίνου Β΄ και της Πριγκίπισσας της Δανίας Άννας-Μαρίας στην Αθήνα και συγκεκριμένα τη διαδρομή των νεονύμφων στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας(11 Σεπτεμβρίου 1964).
Η σκηνή είναι από την ταινία "Κορίτσια για φίλημα"



Για όσους θέλουν να δουν και περισσότερο επισκεφτείτε και δείτε από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο ένα εξαιρετικό 15λεπτο αφιέρωμα ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου