Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΤΟ ...ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο όταν οι γείτονές μας κατά τη διάρκεια των προκριματικών του διαγωνισμού της Eυrovision επέλεξαν για το τραγούδι που θα τους εκπροσωπήσει, με τον τίτλο "Rusinka"
Μετά από καταγγελία όμως του νεαρού δημοσιογράφου Δημήτρη Ζιαμπάζη στα τοπικά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης, αποκαλύφθηκε ότι στο συγκεκριμένο τραγούδι περιγράφεται ο παθιασμένος έρωτας και θαυμασμός ενός «Μακέντονετς» (Μακεδόνα) προς μια νεαρή όμορφη Ρωσιδούλα.
Συγκεκριμένα οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρουν:

«Είμαι Μακεδόνας, είναι Ρωσιδούλα, θέλω να ξέρω τα πάντα γι' αυτήν».

Με αυτό τον τρόπο οι Σκοπιανοί προσπαθούν έμμεσα μέσω του θεσμού της Eurovision να περάσουν στο υποσυνείδητο των Ευρωπαίων, ότι η εθνότητά τους είναι η «Μακεδονική» και όχι η Βουλγαρική ή Σλαβική.
Το θέμα γνωστοποιήθηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ Κυριάκου Βελόπουλου και η απάντηση που του δόθηκε σήμερα είναι τουλάχιστον εξωφρενική!
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Εξωτερικών έλαβε την εξής απάντηση:

«Το ζήτημα το οποίο τίθεται στην ερώτησή σας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του υπουργείου Εξωτερικών. Δοθείσης ευκαιρίας, πάντως, επαναλαμβάνεται ότι το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί ανελλιπώς τυχόν προκλητικές ενέργειες που προέρχονται από τις επίσημες αρχές της ΠΓΔΜ και προβαίνει στις δέουσες κατά περίπτωση ενέργειες».

Υπογραφή Δημήτρης Δρούτσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και το υπουργείο πολιτισμού: Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«...σας γνωρίζουμε ότι το ζήτημα που θίγεται στην ερώτηση του κ. βουλευτή δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού - Τουρισμού».


Επειδή είναι σίγουρο ότι δεν θα υπάρξει κάποια λύση εκατομμύρια Ευρωπαίων και μάλιστα νεαρής κυρίως ηλικίας θα ακούσουν το βράδυ της 12ης Μαΐου τον Σκοπιανοβούλγαρο τραγουδιστή να αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα». Και την επόμενη μέρα φυσικά όλοι θα βγαίνουν στα παράθυρα και θα κλαίγονται κατόπιν εορτής...

Το "Μετά το κύμα το άρωμα" επειδή δε θέλει να πάρει θέση με το αν ένα τραγούδι είναι ικανό να αλλοιώσει ή όχι την ιστορία ενός τόπου και πόσο σοβαρά πρέπει να πάρει κάποιος τέτοιες ενέργειες...απλά παραθέτει την παρακάτω εικόνα, για να θυμίσει σε κάποιους πολλά... (ΚΛΙΚ στην εικόνα)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου