Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (1)

Το πιο ωραίο γυμνό


Η πιο διάσημη παρουσίαση του αντρικού σώματος που δημιουργήθηκε ποτέ.
Ο Βαζάρι, ιστορικός τέχνης του 16ου αιώνα έγραψε: "Όποιος έχει δει το συγκεκριμένο έργο, δεν χρειάζεται να δει άλλο γλυπτό, είτε στην εποχή μας είτε σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή του χρόνου". 
Το άγαλμα του Δαβίδ που φιλοτέχνησε ο Μιχαήλ Άγγελος ολοκληρώθηκε το 1504, μετά από τρία χρόνια δουλειάς. Παριστάνει τον Βιβλικό βασιλιά Δαβίδ, τη στιγμή που αποφασίζει να αναμετρηθεί με τον Γολιάθ. Θα το βρείτε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας 

Το πιο ωραίο νησί
 
 
Αγαπημένος προορισμός πολλών διάσημων, το νησί Μπόρα Μπόρα αποτελεί μέρος της Γαλλικής Πολυνησίας. Περιτριγυρίζεται από λιμνοθάλασσα και κοραλλιογενείς ύφαλους, ενώ στο κέντρο του υψώνεται ένα αδρανές ηφαίστειο. 
Η παραλία Matira διαθέτει λευκή άμμο και ζεστά, ρηχά νερά, ενώ η λιμνοθάλασσα του νησιού είναι πασίγνωστη για τον υποβρύχιο πλούτο της. Ο κοραλλιογενής δακτύλιος περικλείνει και μικρότερα νησιά, ενδιαφέροντα και πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, που ο επισκέπτης μπορεί να εξερευνήσει με εκδρομές με βάρκα, αυτόνομες καταδύσεις ή μάσκα και βατραχοπέδιλα. Οι κορυφές των δύο βουνών Otemanu και Pahia είναι στολίδια του ανάγλυφου και, από εκεί, η θέα των λευκών παραλιών γύρω-γύρω είναι εκπληκτική.
 
Ο πιο ωραίος μοντέρνος πίνακας
 
 
Το πορτραίτο της Adele Bloch-Bauer I, έργο του  Gustav Klimt (1907). Ο Γκούσταφ Κλιμτ (1862 – 1918) ήταν Αυστριακός ζωγράφος και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του κινήματος της Απόσχισης (Sezession) της Βιέννης, τον προθάλαμο της Αρτ Νουβό. 
Ο πίνακας ης Adele Bloch-Bauer I διακοσμημένος με χρυσά και ασήμια, είναι ένας από τους ακριβότερους πίνακες όλων των εποχών. Τα αιγυπτιακά μάτια με τα μυκηναϊκά σπειροειδή μοτίβα, παρέχουν στοιχεία που ενισχύουν τον «εξωτισμό» του πίνακα. 
Ο Ρόναλντ Λόντερ, κληρονόμος μεγάλης περιουσίας και πρώην Αμερικανός πρεσβευτής στην Αυστρία, πλήρωσε 135 εκατομμύρια δολάρια το 2006 για να τον αποκτήσει για την γκαλερί του. Θα το δείτε στη Neue Galerie της Νέας Υόρκης. ΚΛΙΚ

Το πιο ωραίο άγαλμα
 

Περιγράφεται ως «το αποκορύφωμα εκατοντάδων ετών του πολιτισμού», «ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα στην ιστορία της τέχνης» και ως απόδειξη της «σπίθας της Θείας Παρουσίας σε κάθε μορφή ζωής». Η Νίκη της Σαμοθράκης, μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ναό των «Μεγάλων Θεών» ή Καβείρων στη Σαμοθράκη, παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη, άγαλμα του δεύτερου αιώνα προ Χριστού, είναι ένα από τα πιο περίφημα γλυπτά όλων των εποχών και εκτίθεται στην πιο περίοπτη θέση του Λούβρου, στο Παρίσι. ΚΛΙΚ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου