Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ (6)


Το πιο ωραίο σιντριβάνι


Θα μπορούσαμε να έχουμε επιλέξει τη Φοντάνα Ντι Τρέβι, το κλασικό αριστούργημα της Ρώμης ή ένα σιντριβάνι στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας που πετάει το νερό σε ύψος μεγαλύτερο του Πύργου του Άιφελ. 
Ωστόσο, καταλήξαμε στο Λας Βέγκας. Τα συντριβάνια του ξενοδοχείου Bellagio είναι η πιο εντυπωσιακή επίδειξη με νερό στον κόσμο, όπου πίδακες και φώτα έχουν χορογραφηθεί υπέροχα. Πρόκειται για μία τεχνητή λίμνη με 1200 εκτοξευτήρες νερού και 4500 φώτα. ΚΛΙΚ

Ας δούμε και μια παρουσίαση για τα ωραιότερα σιντριβάνια του κόσμου...κάπου προς το τέλος θα φανούν και τα σιντριβάνια του Bellagio ΚΛΙΚ

Το πιο ωραίο παλάτι
  
Τα παλάτια κατασκευάζονται ως επίδειξη πλούτου και μεγαλοπρέπειας, επομένως κι εδώ υπήρχαν άφθονοι υποψήφιοι για τον τίτλο. Η Αγία Πετρούπολη, οι Βερσαλλίες, η Απαγορευμένη Πόλη, η Ποτάλα… η λίστα μπορεί να συνεχίζεται για πολύ. 
Αλλά το πιο ονειρεμένο παλάτι είναι η Αλάμπρα στη Γρανάδα της Ισπανίας. Κατασκευάστηκε από τους Μαυριτανούς μονάρχες το 14ο αιώνα και είναι ένα αριστούργημα ισλαμικής αρχιτεκτονικής και διακόσμησης, ως αντανάκλαση λες, μέρους της ιστορίας του ως καταφύγιο καλλιτεχνών και διανοούμενων.

Ο πιο ωραίος καταρράκτης

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα είναι οι πιο διάσημοι του κόσμου. Οι καταρράκτες Angel στη Βενεζουέλα οι πιο ψηλοί. Της Βικτωρίας έχουν τον μεγαλύτερο μονοκόμματο καταρράκτη. 
Αλλά οι πιο όμορφοι; 
Για εμάς αυτοί είναι οι καταρράκτες Ιγκουαζού, στα σύνορα Αργεντινής και Βραζιλίας. Αποτελούνται από 275 καταρράκτες, απλώνονται σε πλάτος 2 χιλιομέτρων και ο όγκος του νερού που πέφτει φτάνει κατά μέσο όρο τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα ανά δευτερόλεπτο. Όλο αυτό γίνεται πιο εντυπωσιακό από το παρθένο δάσος που τους περιτριγυρίζει αλλά και το θαυμάσιο σχήμα τους, που σε σημεία σου δημιουργεί την εντύπωση πως βρίσκεσαι κυκλωμένος από υδάτινα τείχη.

Τα πιο ωραία αρχαία ερείπια


Το Μάτσου Πίτσου είναι μία από τις πιο γνωστές αρχαιολογικές τοποθεσίες του κόσμου για έναν λόγο: είναι απίστευτο. Χτίστηκε στην ακμή του πολιτισμού των Ίνκας, τον 15ο αιώνα και ανακαλύφθηκε ξανά από τον Χίραμ Μπίνγκαμ το 1911. Η αποκομμένη πόλη στη στενή κορυφή ενός βουνού που περικυκλώνεται από κάθετους ορεινούς όγκους και δάση από σύννεφα συνθέτουν το σκηνικό. Τα γιγάντια τείχη του, τα κτίρια και τα επίπεδά του, δεν είναι ορατά από κάτω, αλλά σχηματίζουν ένα απίστευτο θέαμα σε σχήμα κόνδορα (όπως τουλάχιστον πίστευαν οι ίδιοι οι Ίνκας) για τους θεούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου